متخصصان یک شرکت دانش بنیان، دستگاه تشخیص و رفع عیوب سامانههای قدرت در صنعت را بومی سازی کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، متخصصان این شرکت دانش بنیان موفق شدند با بومی سازی و توسعه این دستگاه حفاظتی که در صنایعی همچون پتروشیمی، پالایشگاهها و صنایع بزرگ کاربرد دارد، قبل از هر گونه نوسان برق در سامانه های قدرت و خطهای تولیدی آنها، به صورت خودکار ، عیب را نقطه یابی کرده و بدون نیاز به اعزام نیرو، آن را مرتفع کند تا از خطرات احتمالی همچون آتش سوزی یا توقف در خطوط تولیدی جلوگیری کند.
مدیر این شرکت دانش بنیان با اشاره به اینکه تولیدکننده انحصاری این دستگاه در کشور هستیم، گفت: نمونه خارجی آن که آمریکایی بوده و در صنایع نیز به کار برده شده است ، فقط امکان تشخیص عیوب را دارد، اما باید کارشناسان برای رفع عیب، به نقطه مورد نظر اعزام شوند که هم ، زمانبر است هم شاهد توقف چند ساعت یا چند روز در خطوط صنایع و مدارهای سامانه خواهیم بود، اما نمونه بومی سازی شده و کاملا ایرانی، علاوه بر تشخیص خودکار عیوب، امکان مرتفع کردن و رفع نقص را به صورت خودکار دارد و دیگر نیاز نیست که کارشناس به آن محل مراجعه کند.
پرچیان لو افزود : این دستگاه مربوط به عیب یابی و مکان یابی عیب در مدارهای دی. سی (DC) است که با ایجاد عیب در این مدارها، ۸۰ تا ۹۰ درصد عیوب که در مدارهای انتقال فوق توزیع پیش میآید، در همان حالت خودکار و در همان لحظه شناسایی شده و رفع عیب میشوند.
وی گفت : این طرح در سال ۱۴۰۲ نیز به عنوان طرح برتر توانیر شناخته شد و اکنون با تجاری سازی، امکان استفاده در صنایع مختلف را دارد.
source