حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین مسلمی رئیس فرهنگسرای بهمن، در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره رویداد «صدر پلاس» ویژه نوجوانان گفت: رویداد صدر پلاس، مجموعه رسانهای با هدف تربیت نوجوانان کنشگر در حوزه رسانه است که کار خود را از دی ماه سال گذشته آغاز کرده است
وی افزود: رویداد صدر پلاس، از میان دانش آموزان پسر پایه هشتم منطقه ۱۶ به منظور کشف استعداد ها آغاز شد و در ادامه مسیر اردوهایی را برگزار کردیم تا بتوانیم علاقمندی های نوجوانان را بررسی کنیم.پس از بررسی های شناختی از نوجوانان در اردیبهشت ماه به ۶۹ نوجوان با استعداد رسیدیم.
رئیس فرهنگسرای بهمن در ادامه گفت: ۶۹ نوجوانی که در رویداد صدر پلاس همراه شدند، نوجوانانی بودند که به حوزه رسانه بسیار علاقمند بود و خانواده های شان با آنها همراهی می کردند. همه آنها از مدارس دولتی بود. پس از پایان امتحانات مدارس، دقیقا از ابتدای تیرماه یک دوره هشت هفتهای تحت عنوان فیلم سازی با موبایل(از ایده تا فیلمنامه) برای نوجوانان برگزار کردیم. در این دوره های آموزشی از اساتیدی بهره مند شدیم که فیلمساز حرفه ای بودند. نوجوانان در گروه های سه تا چهارنفره تقسیم شدند و به صورت گروهی فیلم صدثانیه ای را با موبایل ساختند. در شهریورماه اختتامیه دور اول را برگزار کردیم که ۱۳ اثر به دور دوم رسید و در نهایت ۵ اثر تولیدی از نوجوانان را داشتیم.
حجتالاسلام مسلمی گفت: کارگاه انتقال تجربه یکی دیگر از دوره ها بود. در این کارگاه ها اساتید حوزه فیلمسازی، عکاسی، نویسندگی، تجربه های خود با نوجوانان به اشتراک می گذاشت. در نهایت دوره اول صدر پلاس شهریورماه به پایان رسید.
وی افزود: دوره دوم صدر پلاس را از مهرماه آغاز کردیم و در این دوره ورودی های اول به دوره جدید منتقل شدند. علاوه بر آن به سراغ مدارس رفتیم و از نوجوانان پایه هشتم برای این دوره جذب کردیم. دوره ها را از آبان ماه آغاز کردیم. دوره ها در دو سطح برگزار شد. سطح اول برای نوجوانانی که در دور اول صدر پلاس با ما همراه بودند، دوره های شان در قالب افزایش ابزارهای مهارتی همچون تدوین، صداسازی، فیلمبردای حرفه ای، آیتم سازی، ایده پردازی، فیلمنامه نویسی برگزار می شد. سطح دوم برای نوجوانانی بود که تازه به جمع رویداد پیوسته بودند.
رئیس فرهنگسرای بهمن گفت: اختتامیه دوره دوم جشنواره صدر پلاس اوایل اسفندماه برگزار می شود. نوجوانان در هر دو سطح آثار خود را به جشنواره ارسال خواهند کرد. از آن جا که هم اکنون ایام امتحانات دانش آموزان را پیش رو داریم، کمپی را با عنوان اردوی امتحان مطالعاتی برگزار کرده ایم که دانش آموزان از صبح تا عصر می توانند داخل فرهنگسرا بیایند تا اشکالات خود را مطرح کنند. به نوعی رفتار اشکال و مشاوره های فردی در آن محیط انجام می شود. کلاس یا دوره خاصی در ایام امتحانات نداریم این فضا بیشتر برای ارتباطات مستمر با نوجوانان ایجاد شده است.
حجتالاسلام مسلمی گفت: فرهنگسرای بهمن مسابقات کتابخوانی بسیاری را برگزار می کند. اما یک مسابقه کتابخوانی را به صورت متفاوت تر از دوره های قبل با عنوان کتابخانه پلاس در حال برگزاری هستیم. رویکرد این مسابقه همان رویکرد رسانه ای و کنشگری است و تنها نوجوانان یک کتاب را نمی خوانند تا پاسخگوی چند پرسش از محتوای کتاب باشند. این مسابقه در چند مرحله است. مرحله اول همان خواندن کتاب است که نوجوانان کتاب را می خوانند و با خوانش کتاب امتیاز مربوطه را دریافت می کنند. در مرحله دوم سوال های چهارگزینه ای از متن کتاب در اختیارشان قرار داده می شود که پاسخ ها را برای مان می فرستند. بیشتر کتاب ها در حوزه دفاع مقدس و آشنایی با شخصیت های حوزه مقاومت است که سلام بر ابراهیم یکی از این کتاب ها بود.
وی ادامه داد: در مرحله سوم از نوجوانان می خواهیم که نامه ای را برای شخصیت اول کتاب بنویسند که این امر یک نوع تمرین نویسندگی و ارتباط با شخصیت داستان کتاب است. معیارها برای انتخاب نامه گیرا بودن متن، ساده نویسی، روان بودن متن، کوتاه نویسی و رعایت نکاتی است که در کلاس های نویسندگی به آنها آموزش داده شده است. در مرحله چهارم نوجوانان باید داستانی از کتاب را تبدیل به یک فیلمنامه دیالوگ محور کنند. یعنی اتفاقی که روای کتاب تعریف می کند را تبدیل به متن دیالوگ محور کنند و در نهایت فیلمنامه ای را بنویسند.
رئیس فرهنگسرای بهمن گفت: مرحله پنجم به نوعی «بلاگری» است. یعنی روایت کردن یک داستان یا معرفی کتاب به صورت بلاگری و در مقابل دوربین است. باید به صورت غیرمستقیم کتاب را معرفی کنند.
وی افزود: قرار است ماهانه مسابقه کتابخوانی را به این شیوه برگزار کنیم. هم اکنون با کتاب سلام بر ابراهیم آغاز کرد و فردا پنجشنبه ۲۰ دی ساعت ۱۱ قرار است از برگزیدگان این دوره از مسابقه کتابخوانی را در فرهنگسرای بهمن برگزار کنیم. به نفر اول یک میلیون تومان، به نفر دوم هشتصدهزار تومان و به نفر سوم پانصد هزار اهدا می شود.
حجت الاسلام مسلمی در پایان گفت: دومین دوره مسابقه کتابخوانی به شیوه پنج مرحله ای با کتاب «روزی روزگاری جنگی» پس از مراسم اختتامیه دوره اول آغاز می شود. قرار است در مراسم های اختتامیه قرار است از نویسنده کتاب هم دعوت شود.
source