Wp Header Logo 2794.png

به گزارش شهرآرانیوز، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز (چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳) در جریان سفر سه روزه خود به مشهد از کتابخانه خیّرساز گیتی در روستای سیدآباد خوشاب بازدید کرد. وی در این مراسم با بیان اینکه نیشابور از ابتدای تاریخ شناخته‌شده تاکنون به‌عنوان قطب بزرگ فرهنگ و ادب ایران زمین در حساب بوده است، اظهار کرد: به جرئت می‌توان گفت که اتفاقات مبارک و قابل‌توجهی برای توسعه زیرساخت‌ها در سال‌های اخیر انجام شده که باید آن را گرامی داشت و استمرار بخشید، اما به طور خاص، از آن‌جا که این یک رویداد مبتنی بر کتابخوانی است، بنده لازم می‌دانم به این نکته اشاره کنم که کتاب پیشران توسعه اجتماعی است؛ به عبارت دیگر، میتوان با تقویت فرهنگ کتابخوانی، پیوست‌های فرهنگی و اجتماعی در جامعه توسعه بخشید. این حوزه فقط محدود به افزایش دانش، آگاهی و معرفت نیست. اگرچه این‌ها نیز است، اما کتاب تأثیر زیادی در توسعه فهم اجتماعی دارد، مسیر توسعه را پایدارتر می‌کند و در این اغتشاش هویتی، بازوی مؤثر حکمرانی فرهنگی خواهد بود.

وی افزود: کار فرهنگی را به درخت گردو تشبیه می‌کنند؛ به این معنا که بعد از سرمایه‌گذاری باید زمان بگذرد و صبر در کار باشد تا ثمردهی آن به شکل محسوس تحقق پیدا کند. این مسئله دشواری‌های توسعه فرهنگی اجتماعی را دوچندان می‌کند؛ خصوصاً در جوامعی مثل جامعه ما که عمدتاً به دنبال توسعه اقتصادی، عمرانی و زیربنایی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه روستا، زیربنای تمدنی ایران است، خاطرنشان کرد: از زمانی که مسئله مهاجرت از حدود سال‌های ۴۵ آغاز شد، جمعیت روستایی ما تاکنون به ۲۶ درصد کاهش پیدا کرده و این نگرانی وجود دارد که جمعیت مولد روستانشین بازهم کمتر شود. این یک اصل جامعه‌شناسی است که نابودی روستا، مقدمه نابودی کل تمدن است و اکنون که حدود ۳۸ هزار روستا در کشور داریم، باید مدل مشخصی برای توسعه روستایی تعریف کنیم و به موازات آسفالت راه‌ها و رساندن آب، برق، گاز و تلفن، هویتی در حوزه روستایی شکل بگیرد که مردم را نه‌تنها به ادامه زندگی در این شکل مولد پایبند نگه دارد بلکه مهاجرت معکوس را رقم بزند.

صالحی ادامه داد: یک شکل مهم از توسعه کسب‌وکار‌های کوچک و زودبازده در قالب همین پروژه‌های فرهنگی قابل تحقق است؛ به شکلی که زنان و حتی نوجوانان نیز در شکل‌های جدید اشتغال فعال شوند و در کنار فضا‌های فرهنگی، کتابخانه‌های عمومی و گذر‌های فرهنگ و هنر، شرایطی ایجاد شود که بتوانند محصولات خود را عرضه و درآمد آبرومندانه‌ای کسب کنند. به نظر می‌رسد که می‌توان به این شکل از توسعه روستایی توجه کرد، آن را به اجرا درآورد و نتایج ملموس کسب کرد.

سیدآباد، مستعد پیشرفت چشمگیر فرهنگی

در ابتدای این مراسم، محمود شم‌آبادی فرماندار شهرستان خوشاب هم با اشاره به چالش‌ها و مشکلات فرهنگی موجود در این منطقه اظهار کرد: شهرستان خوشاب با سرمایه‌های فرهنگی متعدد خود بیش از ۴۰ هزار نفر جمعیت دارد. در این منطقه داشته‌های فراوانی در حوزه‌های مختلف فرهنگی، هنری، سینمایی، موسیقی و رسانه وجود دارد که فرصت بهره برداری و شکوفایی این استعداد‌ها همیشه فراهم است. از جمله این استعدادها، فعالیت بیش از ۶۰ خبرنگار نوجوان در حوزه خبرگزاری پاناست که ۳۶ اثر برگزیده در جشنواره‌های مختلف رسانه‌ای را فقط همین امسال تولید کرده‌اند.

وی افزود: فقط در روستای سیدآباد، سه تشکل مردم‌نهاد در حوزه‌های محیط زیست، فرهنگی اجتماعی و به‌خصوص کتابخوابی فعال است که نشان از غنای این منطقه به‌عنوان زادگاه استاد ابوالفضل بیهقی و ادبای فراوان در تاریخ دارد، اما با این تفاسیر، متأسفانه در سال‌های اخیر فقط شاهد تمرکز و توجه دستگاه‌های فرهنگی بر حوزه ساخت‌وساز بوده‌ایم آن‌هم درحالی که سازوکار‌ها بلاتکلیف رها شده است.

فرماندار شهرستان خوشاب خاطرنشان کرد: امسال بزرگترین جشنواره فرهنگی ما با عنوان یک رویداد دانش‌آموزی در حوزه فیلم و تئاتر در سالن ورزشی همین روستا برگزار شد که با استقبال پرشور نوجوانان شهرستان نیز همراه بود، اما با محدودیت در فضای برگزاری رویداد‌های متمرکز فرهنگی در دو بنای پراکنده، شاهد چالش‌های جدی هستیم که باید با استمرار افتتاح مراکز فرهنگی برای توسعه زیرساخت‌ها تلاش کرد.

source

kheiroshar.ir

توسط kheiroshar.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *