این شبها تلویزیون میزبانی سریالی به نام «فریبا» شده. اسم سریال از شخصیت اصلی آن وام گرفته شده که یک بلاگر است و قصهها و اتفاقات مختلفی بین این شخصیت و دیگر بلاگرها و شاخهای مجازی میگذرد.
برترینها: این شبها تلویزیون میزبانی سریالی به نام «فریبا» شده. اسم سریال از شخصیت اصلی آن وام گرفته شده که یک بلاگر است و قصهها و اتفاقات مختلفی بین این شخصیت و دیگر بلاگرها و شاخهای مجازی میگذرد. سریال فریبا دست روی موضوع حساسی گذاشته و داستان یک اینفلوئنسر یا فعال فضای مجازی بنام فریبا را روایت میکند. صداوسیما پیش از این تنها در یک سریال دیگر بنام سرجوخه به موضوع فضای مجازی و فعالین این حوزه پرداخته بود.
عوامل سریال فریبا
در این مجموعه، بازیگران همچون علیرضا خمسه، محمود پاکنیت، ثریا قاسمی، حمیدرضا پگاه، ساناز سعیدی، نسیم ادبی و… به ایفای نقش پرداختهاند. این سریال از دریچه نگاه صداوسیما به چالشهای جدید فضای مجازی و تأثیر آن بر زندگی روزمره نگاهی اندتاخته و درگیر برخی داستانهای پلیسی هم شده است. کارگردان سریال محمود معظمی است.
داستان یک اینفلوئنسر با سویههای امنیتی
رویداد ۲۴ در باره این سریال نوشت: در سریال فریبا هم مانند سریال سرجوخه داستان خیلی زود ابعادی امنیتی پیدا کرد تا مشخص شود که صداوسیما قرار است این بار هم نگاهی امنیتی به فضای مجازی داشته باشد. نگاهی که میتوان آن را مرتبط به نگاه کلان مدیران سازمان صداوسیما دانست که فضای مجازی و اینترنت را مهمترین رقیب خود میدانند و قصد دارند با ساخت سریالهایی مانند فریبا و بیان مضرات این فضا توجه مخاطب را به سوی خود جلب کنند. در این سریال تماشاگر شاهد زندگی زنیست که حضور در فضای مجازی باعث شده تا تعادل میان زندگی شخصی و کاریاش به هم بخورد و همین موضوع بحرانهای زیادی را برای او رقم زده است.
ریتم کند، لوکیشن را هدر داد!
سازندگان سریال تلاش کردهاند با فیلمبرداری بخشهایی از سریال در ترکیه از جذابیت لوکیشنهای خارجی به نفع تماشایی شدن فریبا استفاده کنند اما این جذابیتها خیلی زود به واسطه ریتم کند و شخصیت پردازی ناپخته سریال رنگ میبازد و فریبا را تبدیل به یک سریال معمولی تلویزیون میکند. مثل خیلی از سریالهای دیرگ فریبا هم از ضعف فیلنامه رنج میبرد و همین باعث شده که تلاشهای عوامل فیلم به هدر رود.
بازیها درنیامده
یکی از مشکلاتی که تلویزیون در راه نمایش زندگی حقیقی اینفلوئنسرهای فضای مجازی دارد عدم توانایی در نشان دادن سبک زندگی متفاوت این چهرهها است. بخشی از این مشکل به موضوع حجاب باز میگردد. اکثر اینفلوئنسرهای فعال در فضای مجازی پوششی متفاوت از پوشش رسمی دارند و صدا و سیما نمیتواند شخصیتهای سریالش را با پوشش واقعی آنها نمایش دهد. به همین خاطر طراحی کاراکتر اصلی یعنی فریبا باورپذیر از کار در نیامده و همین عدم باورپذیری باعث شده که مخاطب با شخصیت اصلی این سریال همذات پنداری نداشته باشد.
با این حال خود فریبا و خلق و خویی که در شخصیتپردازی او وجود دارد توانسته به نقش نزدیک باشد اما شخصیت ترنم هنوز در برخی صحنهها بلاتکلیف است. شاید به تصویر کشیدن زندگی یک بلاگر، چالشهایی که دارد و سبک زندگی او هنوز برای تصویری شدن در تلویزیون ملاحظاتی داشته باشد که باعث محافظه کاری کارگردانان یا فیلمنامه نویسان شود. از طرف دیگر بازیگران سریال هم (منهای بازیگران با تجربهای مانند ثریا قاسمی و علیرضا خمسه) نقشهای خود را به کلیشهایترین شکل ممکن ایفا کردهاند و میتوان گفت به طور کلی بازیها جز نقاط قوت فریبا به حساب نمیآیند.
نظر منتقدان و کاربران درباره سریال فریبا
مازیار دهقان درباره این سریال نوشته است:«سریال «فریبا» با پرداختن به موضوعات روز و معضلات اجتماعی مرتبط با فضای مجازی، سعی در آگاهیبخشی به مخاطبان دارد. انتخاب بازیگران باتجربه در کنار چهرههای جدید، ترکیبی جذاب را ایجاد کرده است. با این حال، موفقیت سریال در گرو نحوه پرداخت به جزئیات داستان و عمقبخشی به شخصیتهاست.»
کاربری به نام امیرحسام نوشت: این سریال فریبا رو که صداوسیما پخش میکنه، کی نوشته؟ با خودش چی فکر کرده؟
دیهگو: دیشب بخش هایی از سریال فریبا از شبکه سه رو تماشا کردم، سریال در رابطه با زندگی بلاگرها و تاثیرشان روی مردم و جامعه بود. مطمئنا حتی در کارگاههای آموزش فیلمنامهنویسی هم چنین چیزی نوشته نخواهد شد. همه چیز در صداوسیما اینقدر سطحی و دمدستی شده.
و مهری: اگر نمیدونی سریال فریبا اصلا چی هست هرجا هستی خداتو شکر کن.
source