Wp Header Logo 2234.png

سید‌عباس حسینی‌نیک عضو شورای تشکل‌های نشر و رئیس هیئت مدیره انجمن ناشران دانشگاهی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌  با اشاره به مهمترین مطالبات صنف نشر از سید‌عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:‌ مهمترین موضوع در اداره بخش‌های فرهنگی سازمان و مدیریت است،‌ در توسعه هر بخش از سازمان بودجه حرف اول را می‌زند،‌ در حوزه وزارت ارشاد هم طبیعتاً در هر بخش‌ از حوزه کتاب و سینما و موسیقی گرفته تا قرآن و مطبوعات اگر قرار باشد، تحولی صورت گیرد، باید به سازمان و مدیریت آن بخش توجه کرد.

وی ادامه داد:‌ برای شروع باید اول در بخش سازمان نیروهای فعال در حوزه را سازماندهی کرد، سازماندهی کردن این بخش در معاونت فرهنگی به این معناست که با توجه به تجربه چند ساله حضور آقای صالحی در وزارتخانه انتظار می‌رود که ابتدا تکلیف تشکل‌های حوزه نشر معلوم شود، باید مشخص شود که فعالیت در حوزه نشر یک فعالیت صنفی است و باید تحت پوشش قانون نظام صنفی عمل کرد،‌ یا نه فرهنگی است و باید بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی اداره شوند،‌کتابفروشی آیا یک فعالیت صنفی است یا یک فعالیت فرهنگی؟ چاپخانه‌داران و عوامل فنی چاپ چطور؟ آیا راهکار حقوقی و دیدگاه حقوقی وجود دارد که چگونه باید سازماندهی شوند؟ این را باید مشخص کرد، اگر دولت نتواند معلوم کند، همچنان تشتت نظرات و اختلافات مانع کار خواهد بود و نیروی زیادی در وزارت فرهنگ و بخش‌های مختلف صرف این اختلافات می‌شود‌.

مدیر انتشارات مجد تصریح کرد:‌ موضوع بعد مدیریت است. این تشکل‌ها و فعالان در حوزه معاونت فرهنگی که ناشران، کتابفروشان و چاپخانه‌داران هستند، به دلیل اینکه تکلیف سازمانی‌شان معلوم نیست؛ در مدیریت دچار اختلافات هستند،‌ وزارت فرهنگ باید تمام نیروهای فعال در هر حوزه را مدیریت کند، همگرایی ایجاد کند، نه اینکه خودش موجب اختلاف شود، سابق از این با این مشکل مواجه بودیم که سرمنشأ اختلافات در حوزه فعالان صنفی و تشکل‌ها در برخی دوره‌ها خود وزارت ارشاد بود.

وی در پاسخ به اینکه تشکیل اتحادیه سراسری نشر در چه مرحله‌ای قرار دارد،‌ آیا صرفا یک پیشنهاد است یا در مسیر  اجرا نیز قدم‌هایی برداشته شده است،‌ گفت:  من خود این موضوع را در چند سال اخیر چندین بار مطرح کردم،‌ اما عده‌ای با آن مخالف هستند که یک تشکل واحد چه صنفی و چه فرهنگی شکل بگیرد،‌ اما علاج حل این اختلافات این است که یک تشکل فراگیری وجود داشته باشد، اگر هم تشکل فراگیر شکل نگرفت، حداقل همین تشکل‌های موجود را سازماندهی کنیم، شورای هماهنگی ایجاد کنیم، تا همه در امور نشر دخالت داشته باشند، اگر یک تشکل واحد هم امکان نداشت، لااقل بشود تشکل‌های موجود صنفی و فرهنگی را در قالبی سازماندهی کرد.

وی ادامه داد: علاوه بر آن در قدم بعدی باید تکلیف موضوعات حقوقی نیز روشن شود،‌ باید قوانین موجود در حوزه کپی‌رایت، حقوق مالکیت فکری و… تعیین تکلیف کنیم،‌ اگر می‌خواهیم، لایحه جدیدی تنظیم کنیم که سریعتر اقدامات را شروع کنیم،‌ هم‌چنین اصلاح قوانین موجود نیز در اولویت باشد،‌ فعالیت فرهنگی امروز خیلی آسیبب‌پذیر شده است، چون قوانین حمایت‌کننده کافی وجود ندارد، ضمانت اجرای لازم و کافی وجود ندارد که فعالیت نشر، سینما، موسیقی و… را هدایت کند، این موضوع از نظر من دارای اهمیت است.

حسینی‌نیک‌ تصریح کرد:‌ ذیل همین بحث مسائل مربوط  به ممیزی هم باید قانونمند شود. من معتقدم که برای نشر کتاب باید قانونی در مجلس تصویب شود. عین قانون مطبوعات و این بتواند انتقادات به ممیزی را هم کم کند، هم قانومند،  وقتی قانون مشخص وجود داشته باشد،‌ همه می‌دانند چه چیزی خلاف است، مصداقی معلوم است که چه چیزی نباید منتشر شود و چه چیزی باید منتشر شود.

 وی در پایان از ارائه پیشنهادات مکتوب و مشخص شورای تشکل‌های نشر برای بهبود حوزه نشر به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد.

انتهای پیام/

source

kheiroshar.ir

توسط kheiroshar.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *