Wp Header Logo 2304.png

به گزارش همشهری آنلاین؛ دیدار دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و ابومحمد الجولانی، رئیس‌جمهور خودخوانده سوریه(بخوانید رهبر شورشیان هیات تحریرالشام) در صورتی که هنوز این هیات در جمع گروه‌های تروریستی آمریکا قرار دارد، معنادار به نظر می‌رسد.

این اولین بار نیست که الجولانی با آمریکایی‌ها دیدار می‌کند. آذرماه سال گذشته و اندکی پس سقوط اسد، الجولانی با یک هیات اعزامی از سوی دولت آمریکا، دیدار به عمل آورد. در آن دیدار، مساله لغو تحریم‌ها علیه سوریه و حذف گروه تحریرالشام از فهرست تروریستی مورد بررسی قرار گرفت. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه سابق آمریکا نیز همزمان تأکید کرد که واشنگتن هیات تحریرالشام، تماس مستقیم دارد.

اکنون پس از گذشت ۶ ماه از آن دیدار، تحریم‌ها علیه سوریه، آن هم با وساطت عربستان و ترکیه لغو شدند اما همچنان این گروه در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا جای دارد و دیدار ترامپ با رهبر یک گروه تروریستی، می‌تواند برای رئیس‌جمهور آمریکا گران تمام شود و زمینه را برای حمله جریان‌های داخلی ایالات متحده خاصه از سمت دموکرات‌ها فراهم آورد.

کاربران مجازی نیز با یادآوری تعیین جایزه ۱۰ میلیون دلاری از سوی آمریکا برای دستگیری الجولانی، دیدار الجولانی و ترامپ را مورد طعنه قرار دادند. اما هیات تحریرالشام که هم‌اکنون بر دمشق تسلط دارد، چگونه از سوی آمریکا تروریستی اعلام شد.

تروریست‌ها چگونه الجولانی را تروریست خواندند؟

بر اساس دستور اجرایی «جورج بوش» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا اشخاص یا گروه‌هایی که از نظر آمریکا تروریسم هستند، به صورت دوره‌ای در قالب یک لیست معرفی می‌شوند. بر همین اساس، آمریکا در سال ۲۰۱۴ جبهه النصره را در لیست گروه‌های تروریستی جای داد. بعد از آنکه جولانی به سراغ تشکیل گروه «فتح شام» رفت، آمریکا این گروه را در سال ۲۰۱۶ تروریستی اعلام کرد. سپس با تشکیل «تحریرالشام» این گروه نیز در سال ۲۰۱۸ از سوی ایالات‌متحده تروریستی معرفی شد.

پیش از این موارد نیز، جولانی به‌عنوان یکی از اعضای داعش و القاعده، در گروه‌های تروریستی حضور داشت. به عبارتی دیگر، بیش از یک دهه است که آمریکا تمام گروه‌هایی که ابومحمد الجولانی رهبری آن را به عهده داشته یا عضو آن بوده، به‌عنوان تروریسم معرفی می‌کند.

موسسه «جایزه برای صلح»(RFJ) وابسته به وزارت امور خارجه آمریکاست که در حوزه‌های مختلف از جمله ارائه اطلاعات در حوزه تروریسم، جایزه تعیین می‌کند. آمریکا برای دستگیری ابومحمد الجولانی، جایزه ۱۰ میلیون دلاری تعیین کرده بود.

اگرچه ایالات‌متحده آمریکا، خود بزرگ‌ترین دولت تروریستی جهان است اما از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، مسئولیت جهانی خود را مبارزه با تروریسم تعریف کرده است. حتی با وجود آنکه آمریکا داعش را به وجود آورد اما در ظاهر مدعی مبارزه با داعش بود. تروریسم در انواع مختلف، برای آمریکا خط قرمز است اما در این روزها تعامل آمریکا با تحریر الشام و جولانی، دست‌های پشت پرده را علنی کرده است.

source

kheiroshar.ir

توسط kheiroshar.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *