همشهری آنلاین – ، امیر حسین ساداتی معاون امور اجتماعی و فرهنگی منطقه ۱۲ گفت: با فروکشکردن بحران و از سرگیری فعالیتهای میدانی، خانههای سلامت منطقه ۱۲ با رویکردی نوین و هدفمند به عرصه بازگشتند. رویکردی که تمرکز آن بر تابآوری روانی پس از جنگ، کمک به ترمیم روان جمعی و بازگرداندن مردم به جریان عادی زندگی بود.
در طول دو هفته گذشته، بیش از ۲۶ کارگاه آموزشی و روانشناختی در سیزده محله منطقه ۱۲ برگزار شد. این کارگاهها با موضوعاتی چون مدیریت استرس، مهارت عبور از بحران، فرزندپروری، تغذیه در شرایط خاص و تابآوری روانی، میزبان جمع گستردهای از شهروندان، نوجوانان، کودکان، سالمندان و افراد دارای معلولیت بودند.
دوشنبههای سالمندی کلید آرامش نسل طلایی
از جمله برنامههای پرمخاطب اداره سلامت، طرح دوشنبههای سالمندی بود که طی این مدت در ۸ محله با اجرای برنامههایی خاص، همچون گفتوگوهای سلامتمحور، حرکات نرمشی و برپایی مراسم عزاداری حسینی، فضای گرم و همدل برای سالمندان فراهم آورد.
سهشنبههای سلامت در مساجد
با هدف تلفیق معنویت و سلامت، طرح سهشنبههای سلامت در ۱۰ مسجد منطقه اجرا شد. نمازگزاران با استقبال گرم از این برنامهها، از خدمات مشاورهای، غربالگری و آموزشهای روانی-سلامتی بهرهمند شدند.
میز خدمت سلامت؛ همیشه در صحنهدر تمام کارگاهها و ویژهبرنامهها، میز خدمت سلامت حضوری فعال داشت و خدماتی چون مشاوره فردی رایگان، معرفی به مراکز تخصصی، توزیع بروشورهای آموزشی و پاسخ به پرسشهای شهروندان ارائه شد.
توجه به سلامت روان کودکان و مادرانبرنامههای خاص برای کانون مادرانه و کودکان با فضاسازی شاد، بازیهای هدفمند، آموزش غیرمستقیم مهارتهای زندگی و افزایش حس امنیت روانی در کودکان و همچنین انس و دوستی با ائمه به مناسبت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان برگزار شد؛ گامی اساسی برای حمایت از نسلی که بیشترین آسیبها را در بحرانها تجربه میکند.
آنچه در این دو هفته در منطقه ۱۲ رقم خورد، تنها اجرای چند برنامه نبود؛ بلکه تلاشی منسجم و انسانی برای ترمیم روان جامعه، بازسازی امید و پیوند دوباره دلها با زندگی عادی بود. اداره سلامت شهرداری تهران با همراهی خانههای سلامت نشان داد که سلامت، فقط جسم نیست، بلکه آرامش روان هم بخشی جدانشدنی از زیستن سالم است.
source