معاون درمان مرکز طبی کودکان از ابتلای حدود یکدرصدی نوزادان به بیماری قلبی مادرزادی خبر داد و گفت: این بیماریها معمولا با انجام جراحی، دارو و در موارد حاد با پیوند قلب در کشور درمان میشوند.
وی اظهار کرد: علت اصلی سوراخ بودن قلب نوزاد، نقص مادرزادی قلب است که ممکن است ارثی باشد.که در ۲۵ درصد از نوزادان، این نوع سوراخ تا بزرگسالی باز میماند و هرگز مشکلی ایجاد نمیکند.
وی ادامه داد: علائم و نشانههای نقص جدی در قلب نوزاد طی چند روز تا نهایتا ماه اول تولد ظاهر میشوند. دکتر مجنون گفت: بی اشتهایی، رشد ناقص یا اضافه نشدن وزن، تنگی نفس و تپش قلب، ضربان قلب ضعیف، خستگی افراطی، رنگ پوست متمایل به آبی و تورم پاها یا شکم از نشانههای قلب سوراخ است.
معاون درمان مرکز طبی کودکان درادامه گفت: باکتری استرپتوکوک که عامل گلودرد میکروبی و تب است در صورت عدمدرمان میتواند موجب روماتیسم قلبی نیز شود.
دکتر مجنون با اشاره به اینکه این بیماری به طور قابلتوجهی میتواند موجب آسیبهای دائمی در دریچههای قلب و عضلات آن شود افزود:تحقیقات نشان میدهد تب روماتیسمی در کودکان ۵ تا ۱۵ ساله رخ میدهد، اما علائم بیماری روماتیسم قلبی، ۱۰ تا ۲۰ سال بعد از آن ظاهر میشوند. وی گفت: روش پیشگیری از این عارضه، درمان گلودرد میکروبی با آنتیبیوتیکهاست وبرخی از این کودکان تا پایان عمر نیازمند مراقبت و درمان هستند.
source