Wp Header Logo 2710.png

پژوهشگران ایرانی در مطالعه‌ای با استفاده از چابگر سه‌بعدی یک سامانه میکروفلوئیدیک برای کاربرد در فناوری‌های زیست پزشکی طراحی کردند.

تولید دستگاه میکروفلوئیدیک با استفاده از روش چاپ سه‌بعدی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، فناوری میکروفلوئید یکی از فناوری‌های نوین به شمار می‌رود که در حوزه‌های گوناگون مهندسی، زیست‌پزشکی، زیست‌شناسی و درمان‌های پزشکی، کاربردهای فراوانی یافته است. این فناوری از ویژگی‌های خاص سیالات در مقیاس میکرو و نانو بهره می‌برد؛ جایی که کاهش هزینه‌ها و زمان آزمایش از اهمیت بالایی برخوردار است.

یک واحد میکروفلوئیدی معمولاً تراشه‌ای از جنس سیلیکون، شیشه یا الاستومر است که کانال‌هایی در ابعاد میکرونی دارد و سیالات از طریق این کانال‌ها جریان می‌یابند.

در پژوهشی، دکتر کامران حسنی، دکتر مهدی نوید بخش و فاطمه طاعتی از دانشگاه ویت‌واترزرند آفریقای جنوبی (University of the Witwatersrand)، دانشگاه علم و صنعت ایران و پژوهشگاه رویان، یک میکروکانال جدید معرفی و یک سامانه میکروفلوئیدیک را با استفاده از چاپگر سه‌بعدی (3D) تولید کردند. همچنین این روش ساخت را از نظر شاخص های کلیدی با سایر روش‌های رایج ساخت دستگاه‌های میکروفلوئیدیک، مانند میکروفرز، مورد مقایسه قرار دادند.

نتایج به‌دست‌آمده از این پژوهش که در نشریه بین المللی Biomedical Materials & Devices منتشر شده است، نشان داد که برای انتخاب روش بهینه ساخت، باید عواملی همچون زمان و هزینه تولید و همچنین تعداد نمونه‌های مورد نیاز مورد بررسی قرار گیرند.

نتایج این پژوهش ، روش پردازش نور دیجیتال (DLP) را به عنوان گزینه‌ای مناسب و کارآمد برای ساخت دستگاه‌های میکروفلوئیدیک پیشنهاد می‌دهد.

 

source

kheiroshar.ir

توسط kheiroshar.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *