مدیر پایگاه میراث جهانی گنبد سلطانیه از آغاز عملیات کاوش باستانشناسی در محدوده جنوب غربی ارگ تاریخی گنبد تاریخی سلطانیه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، ابوالفضل عالی با بیان اینکه این عملیات بعد از سالها دوباره در محدوده اطراف بنای گنبد سلطانیه از سرگرفته شده است گفت : این طرح تا شهریورماه ادامه خواهد داشت.
وی افزود: در حین ایجاد کانال ناکش در ضلع غربی با آثار تاریخی مواجه شدیم که با دریافت مجوز کاوش باستانشناسی از پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، عملیات در این محدوده آغاز شد.
سرپرست هیأت کاوش باستانشناسی گفت: روشن کردن تاریخ سکونت و تطور زندگی شهر قدیم سلطانیه از اهداف این فصل کاوش است.
عالی افزود : آشکار شدن قسمتهایی از شهر قدیم سلطانیه مانند بخشی از بازار و ظاهر شدن برج و باروهای ارگ، دروازههای شمالی و جنوبی ارگ، دسترسی عمده داخل ارگ، واحدهای پیوسته برج و باروهای واحدهایی از مجموعه ابواب البر از جمله نتایج کاوشهای فصل گذشته در این محوطه تاریخی است.
گنبد سلطانیه از جمله آثار مهم معماری ایرانی-اسلامی بهشمار میرود که به دستور سلطان محمد خدابنده (الجایتو) طی سالهای ۷۰۳ تا ۷۱۳ هجری قمری ساخته شد.
ارتفاع بنا ۴۸.۵ متر و قطر دهانه داخلی آن ۲۵.۵ متر است و از گنبد سلطانیه به عنوان بزرگترین گنبد آجری جهان و سومین گنبد مرتفع جهان یاد میشود.
گنبد سلطانیه در سال ۱۳۸۴ به عنوان هفتمین اثر ملی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
source